Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Noudatan työssäni Suomen jäsenkorjaajakoulun ylläpitämiä hoitosääntöjä ja -käytänteitä, jotka voi lukea kokonaisuudessaan koulun sivuilta osoitteessa http://www.jasenkorjaajakoulu.com/hoitosaeaennoet-jasenkorjaus-hoitosaannot-hoitokaytanteet

 

 

Säännöt, sallitut otteet:

 

1. Kaikki koulun opettamat turvalliset ja täsmälliset nivelten liikeratoja korjaavat hoito-otteet.

2. Jäsenkorjaajakoulun opettamat käytännössä toimivat turvalliset parannustavat.

3. Koulutetun hierojan käyttämät otteet, venytykset. Pois lukien kyynärpäällä hieronta.

4. Liikehoidot, nivelten luonnollisia liikeratoja noudattavat mobilisaatiot.

5. Tarvittavat testit.

 

Säännöt, ei-sallitut otteet:

 

1. Niskaa ei saa vääntää nopeasti eri suuntiin.

2. Mitään selän aluetta ei saa painella rajusti tai äkillisesti.

3. Jalan tai käden riuhtaisut ovat kiellettyjä.

4. Kaikki nivelten luonnolliset liikeradat ylittävät otteet ovat kiellettyjä.

5. Kontraindikaatiotapaukset eli vasta-aiheita hoitamiselle, kaikissa tapauksissa on hoito kielletty. Näihin kuuluvat mm. reumataudit, tuoreet murtumat, akuutit verenkiertohäiriöt, akuutit hermotulehdukset ja tuntopuutokset. Jotkin lääkkeet, kuten verenohennuslääkitys ovat hoidolle vasta-aiheita. 

6. Sopimattomia ovat kaikki otteet, jotka aiheuttavat isoja verenpurkaumia. Myös kyynärpäällä painaminen ja hankaaminen on täysin kielletty.

7. Kaikki liikaa kipua aiheuttavat otteet ovat kiellettyjä. Kivun tunne on yksilöllistä ja asiakas määrää hoidossa käytettävien otteiden pitävyyden ja voiman, mukaan lukien testiliikkeet ja venytykset.

8. Raskaana olevia voidaan hoitaa rajoittamalla hoito yläselkään. Lapsia hoidetaan ainoastaan lääkärintarkastuksen jälkeen, vauvaiässä olevia ei hoideta ollenkaan. Murrosikäisiä voidaan hoitaa yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa, huoltajan oltava mukana hoitokäynnillä.

9. Suomalaisessa jäsenkorjausmenetelmässä hoitaja käyttää vain käsiään, voiteita, paperia sekä hierontapöytää ja hoitotuoleja. Apuvälineet, kuten selkäkiilat, selkälaudat yms. eivät kuulu tähän hoitoon.

10. Menetelmään ei kuulu uskottelu, että jäsenkorjaaja voisi poistaa jalkojen erimittaisuuden. Ihmisen jalat ovat luonnostaan jonkin verran erimittaiset, luut eivät tiedetysti käsin vetämällä jatku. Toki jalan vetäminen voi laukaista jonkin lukkiuman jalasta, tai selästä, mutta samanmittaisia jalkoja ei ole olemassakaan.

11. Aitoon suomalaiseen jäsenkorjaukseen ei saa yhdistellä mitään muuta terapian muotoa hoidon aikana kertomatta siitä hoidettavalle.

12. Faskiahieronta ei kuulu suomalaiseen jäsenkorjaukseen.

13. Menetelmä ei perustu uskonnollisiin näkemyksiin, ei myöskään kansantaruihin tai taruolentoihin. Nämä eivät kuulu suomalaiseen jäsenkorjaukseen millään tavoin.