Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Noudatan työssäni Suomen jäsenkorjaajakoulun ylläpitämiä hoitosääntöjä, jotka voi lukea kokonaisuudessaan koulun sivuilta osoitteessa http://www.jasenkorjaajakoulu.com/hoitosaeaennoet

 

 

Säännöt, sallitut otteet:

 

1. Kaikki koulun opettamat turvalliset ja täsmälliset nivelten liikeratoja korjaavat hoito-otteet.

2. Vanhojen parantajien käytössä olleet ja toimivat parannustavat.

3. Kaikki koulutetun hierojan käyttämät otteet, venytykset.

4. Liikehoidot, nivelten luonnollisia liikeratoja noudattavat mobilisaatiot.

5. Tarvittavat testit.

 

Säännöt, ei-sallitut otteet:

 

1. Niskaa ei saa vääntää nopeasti eri suuntiin.

2. Mitään selän aluetta ei saa painella rajusti, tai äkillisesti.

3. Jalan tai käden riuhtaisut ovat kiellettyjä.

4. Kaikki nivelten luonnolliset liikeradat ylittävät otteet ovat kiellettyjä.

5. Kontraindikaatiotapaukset eli vasta-aiheita hoitamiselle, kaikissa tapauksissa on hoito kielletty. Näihin kuuluvat mm. reumataudit, tuoreet murtumat, akuutit verenkiertohäiriöt, akuutit hermotulehdukset ja tuntopuutokset. Jotkin lääkkeet, kuten Marevan verenohennuslääkitys ovat hoidolle vasta-aiheita. 

6. Sopimattomia ovat kaikki otteet, jotka aiheuttavat isoja verenpurkaumia.

7. Kaikki liikaa kipua aiheuttavat otteet ovat kiellettyjä. Kivun tunne on yksilöllistä ja asiakas määrää hoidossa käytettävien otteiden pitävyyden ja voiman, mukaan lukien testiliikkeet.

8. Raskaana olevia voidaan hoitaa rajoittamalla hoito yläselkään. Lapsia hoidetaan ainoastaan lääkärintarkastuksen jälkeen, vauvaiässä olevia ei hoideta ollenkaan. Murrosikäisiä voidaan hoitaa yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa, huoltajan oltava mukana hoitokäynnillä.

9. Suomalaisessa jäsenkorjausmenetelmässä hoitaja käyttää vain käsiään, voiteita, paperia sekä hierontapöytää ja hoitotuoleja. Apuvälineet, kuten selkäkiilat, selkälaudat yms. eivät kuulu tähän hoitoon.

10. Menetelmään ei kuulu uskottelu, että jäsenkorjaaja voisi poistaa jalkojen erimittaisuuden. Ihmisen jalat ovat luonnostaan jonkin verran erimittaiset, luut eivät tiedetysti käsin vetämällä jatku. Toki jalan vetäminen voi laukaista jonkin lukkiuman jalasta, tai selästä, mutta samanmittaisia jalkoja ei ole olemassakaan.